Hotline
+905496101810

Sağlıklı Beslenme Yönetimi Eğitimi

Sağlıklı Beslenme Yönetimi Eğitimi

Siz de bir Sağlıklı Beslenme Koçu olmak istiyor musunuz? Cevabınız evet ise, içerik ve sunum kalitesi bakımından Türkiye’nin en iyi online Sağlıklı Beslenme Koçluğu eğitimine siz de katılın.

Kayıt Ol )

SAĞLIKLI BESLENME YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Sağlıklı Beslenme Koçluğu; Bireylerin sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam hedeflerine ulaşmalarında, bireylerin alışkanlarının düzenlenerek, doğru alışkanlıklar kazandırılması ve sonunda istenilen hedefe ulaşılmasını sağlayan sürece Sağlıklı Beslenme koçluğu denir.

Sağlıklı beslenen sağlıklı büyür. Beslenme; yaşamımızı sürdürebilmek için karşılamamız gereken en önemli fizyolojik ihtiyaçtır.

Aslında yalnızca yaşamımızı sürdürmek için beslenmiyoruz, aynı zamanda sağlığımızı koruyabilmek için de besleniyoruz. Çünkü gıdalar bizim en önemli ilacımız.

Beslenmeden yıllarca yaşayabilir miyiz? Ama, ilaç kullanmadan sağlıklı bir şekilde yıllarca yaşayabiliriz. Bunun için yapmamız gereken sadece sağlıklı, yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmek.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) 2004 yılında yayınladığı rapora göre dünya genelinde yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak görülen kronik hastalıklar; ölümlerin %60’ında, diğer hastalıkların %46’sında temel neden olduğu belirtilmektedir. Aynı raporda 2020 yılında gelişmekte olan ülkelerde yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıkların %70’nin diyabet nedenli olacağı öngörülmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2003 yılında yayınladığı rapora göre dünya genelinde 150 milyon diyabet hastası bulunmaktadır ve bu rakamın 2025 yılında iki katına çıkacağı öngörülmüştür. Ancak Dünya Sağlık Örgütü’nün 2016 yılında yayınladığı rapora göre 2014 yılında 422 milyon kişinin diyabet hastası olduğu belirlenmiştir. 2003 yılında öngörülen değerin 3 katı olan bu rakam dünya genelinde yetersiz ve dengesiz beslenmenin çok hızlı ilerlediğini göstermektedir. Aynı raporda 2012 yılında dünya genelinde doğrudan diyabet nedeniyle gerçekleşen ölüm sayısının 1.5 milyon, dolaylı olarak diyabete bağlı ölüm sayısının 2.2 milyon olduğu belirtilmiştir.

Görünen şu ki milyonlarca insanın sağlıklı beslenme konusunda harekete geçmesi ve destek alması gerekiyor. Bu desteğin sağlanmasında Sağlıklı Beslenme Koçlarına büyük iş düşüyor.

Siz de bir Sağlıklı Beslenme Koçu olmak istiyor musunuz?

Cevabınız evet ise, içerik ve sunum kalitesi bakımından Türkiye’nin en iyi online Sağlıklı Beslenme Koçluğu eğitimine siz de katılın.

Sağlıklı beslenmeyi öğrenin ve kendinize ilham olun.

Sağlıklı Beslenme Koçu kimdir?
Sağlıklı Beslenme Yönetimi Eğitimi alan bireylerin beslenme alışkanlıklarını düzenleyerek sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan kişiye Sağlıklı Beslenme Koçu denir. Sağlıklı Beslenme koçları bireyin sağlığına, beslenme düzenine ve yaşamına diyetisyenlere nazaran biraz daha geniş bir perspektiften bakarlar ve sadece beslenmeye odaklanmazlar. Bireylerin yüksek stres düzeyi, kötü uyku, yaşam düzeni ve yeme alışkanlıkları gibi diğer koşullara da odaklanarak, bireyin doğru alışkanlıklar kazanmasına yardımcı olurlar.

Sağlıklı Beslenme Koçluğu ne işe yarar?
Yaşamın her döneminde sağlığın korunması, geliştirilmesi ve kronik hastalıkların önlenmesi için sağlıklı beslenme en önemli ihtiyaçtır.

Beslenme ile ilgili bilgi kirliliğinin çok yoğun olması sebebiyle yeterli ve dengeli beslenme konusunda doğru bilgiler veren, bilimsel kanıtlara dayalı öneriler de bulunan birinin olması bireylerin sağlığını sürdürebilmesi için büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı Beslenme koçları; sağlıklı beslenmede kişinin yaş, cinsiyet ve fizyolojik durumuna göre günlük tüketilmesi gerekli olan enerji ve besin ögeleri ile bunların sağlayacağı besin miktarları konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılmasına yardımcı olur.

Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı eğitimi alan kişiler beslenme alanındaki bilgilere geniş bir açıdan, derinlemesine bakmayı öğrenecekler, koçluk yetilerini geliştireceklerdir

Sağlıklı Beslenme Yönetimi Eğitimi İçeriği

  • Koçluk nedir?
  • Koç kimdir?
  • Koçluğun faydaları
  • Koçlukta Etik İlkeler
  • Koçluk Görüşmeleri ve Koçluk Süreci
  • Beslenme İlkeleri
  • Besin Öğeleri
  • Besin Grupları
  • Enerji İhtiyacı ve Enerji Hesaplamaları
  • Metabolizma, Enzimler, Hormonlar
  • Öğün Planlama
  • Menü Planlama
  • Beslenme Modelleri
  • Yaş Gruplarına göre beslenme
  • Özel Durumlarda ve Hastalıklarda Beslenme
  • Beslenme Bozuklukları
  • Sağlıklı beslenme ve Fiziksel Aktivite
  • Gıda Güvenliği ve Hijyen

Beslenme Yönetimi Sertifikası Kimler Katılabilir?

Herhangi bir mezuniyet şartı ve ön koşulu aranmayıp, Türkiye ve dünyanın her yerinden dileyen herkes bu eğitime başvuru yapabilir.

Beslenme Yönetimi Sertifikası Katılımcılara Ne Sağlar?

Bu programa katılan bireyler eğitim içeriğinde belirtilen konularda yeterli bilgiye sahip olmaktadır.

Sağlıklı Beslenme Yönetimi Eğitimi

image
Eğitmen

Canlı Sohbet Etkin
Kayıt Ol